7 Haziran 2012 Perşembe

Tavacı Recep Usta - Etiler


Sac tavayı sevenler için gidilmesi gereken ilk yer. Ön sıcakları da ( içli köfte, patlıcan dolması ) sac tavası da muhteşem. Her ne kadar mekânın kaburga dolması da ünlüyse de ben size sac kavurmayı öneririm. Tatlısı da iyi ama kavurmanın yanında sönük kalıyor. Geniş bir bahçesi var. Yazın giderseniz bahçede oturmanızı tavsiye ederim. Kalabalık olduğunda servis biraz gecikebiliyor. Etilerin hemen girişinde, arka sokağında belediyenin ücretsiz otoparkı var. Sipariş verirken sakın garsonun ortaya bir şey yapalım teklifini kabul etmeyin, servisin ayrı ayrı olmasını ısrarla belirtin yoksa kişi başı porsiyon küçülüyor. Tek dezavantajı fiyatı biraz pahalı, fiks mönüye 40 TL veriyorsunuz. Kavurmasını beğenmeme ihtimaliniz yok.




http://www.tavacirecepusta.com/mekanlarimiz/istanbul-etiler.html

9 yorum:

  1. Ağzım sulandı. Otopark tam olarak nerde? Valesi yok mu bunların?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valeside var ama bahşiş ister. Belediyenin otoparkı 2 saate kadar beleş sen bilirsin.

      Sil
  2. Sac kavurmadakiler et mi? lokum mu? Etleri muhtesem.

    Patlican dolmalari, kaburga dolmasi.. Bir defasinda izgara ciger yemistim, o da muhtesemdi.

    Peki, yemekten once ortaya getirdikleri bol soslu salata (veya salata suyu) kivamindaki sos icin yorumunuz nedir??

    YanıtlaSil
  3. Evet, haklısın o etleri nasıl terbiye ediyorlarsa pamuk gibi yapıyorlar. Salatayı iyi ki hatırlattın, nar ekşili göbek salataları harika. Yalnız, aynı şeyi ezmeleri için söyleyemeyeceğim, ezmeyi biraz sulu yapıyorlar benim tarzıma göre değil. Aklıma gelmişken tasta getirdikleri bol köpüklü ayranları da anmaya değe nefisti.

    YanıtlaSil
  4. Salata ve soslarindaki sadece nar eksili degilmis. 3-5 cesit eksi kullaniyorlarmis (erik eksisi-koruk eksisi vs.). Ezme bence de vasat, icli koftenin haslama olmasi da olmamis bence. Kizartma olmaliydi. Ayran da harika..

    Gercerkten de kavurmalardaki etleri muthis. Kaburga dolmasinda da kaburgayi bir silkeliyorsun, butun etler tel tel dokuluyor tabaga..

    YanıtlaSil
  5. Ana yemeğe nazaran tatlı yetersiz kalıyor bence.

    YanıtlaSil
  6. Gercekten de tatliya onem vermemis gibiler. Tatliyi, tadimlik bir ikram gibi dusunuyorlar sanki. irmik helvasini basarili buluyorum aslinda ama porsiyonu cok kucuk..

    YanıtlaSil
  7. Tatlı konusunda size katılıyorum. Dediğin gibi hem porsiyon küçük hem lezzet vasat.O lezzetli kavurmadan sonra biraz sönük kalıyor. Eğer muhteşem bir irmik tatlısı yemek istiyorsan/Fatih Kadınpazarı' ndaki Sur Kebapı tavsiye ederim. Yediğim en iyi irmik tatlısıydı.

    YanıtlaSil
  8. Belki de "Kavurmamiz, kaburga dolmamiz muhtesem, akilda o kalmali" diye dusunerek tatliyi ikinci plana atiyorlar.. Recep usta Diyarbakirli ve istese eminim Diyarbakir'in en iyi burma kadayifcilarini siraya dizer.

    Irmik helvasi konusunda Sur Kebap'i not aldim. Ayica, Ankara-Emek'teki Çukurağa Sofrasi'ni ve Eskisehir'deki Basbörekci'yi de onerebilirim.. (Cukuraga Sofrasi'nin kebap ve salatalarina ayri bir parantez acilmali. Gercekten muhtesemler.. Tavaci Recep Usta'yla ayni kategoride lezzetler..)

    YanıtlaSil