6 Ağustos 2012 Pazartesi

Meşhur Kurufasülyeci Ali Baba Kanaat Lokantası - Süleymaniye

Kurufasülye dendiğinde İstanbulda akla ilk gelen yer Süleymaniye'dir heralde. Yenilenen Süleymaniye Camii'nin hemen yanında peşpeşe sıralanmış bir kaç farklı kurufasülyeciye ulaşmak mümkündür. İşte bu kurufasülye geleneğini başlatan ve tüm çevredeki tüm kurufasülyeciler arasında en eskisi olan bir yer Meşhur Kurufasülyeci Ali Baba Kanaat Lokantası. İftar için gittiğimiz Süleymaniye'de iyiki önceden rezervasyon yapmışız diyor insan, çünkü inanılmaz bir kalabalık var. 2-3 kişi giderseniz belki iftar anında da yer bulabilirsiniz ama daha kalabalık gruplar için rezervasyon şart (tabi bu durum sadece ramazan için geçerli).
Yerimizi aldıktan sonra garson gelip siparişlerimizi soruyor. Menüler sadece kurufasülye - pilav ile sınırlı değil, köfte, incik gibi 4-5 çeşit et yemeği de mevcut. Ancak kurufasülyesi ile meşhur bir lokantaya gelip başka şey yemek olmaz diyor ve çorba ve kuru-pilav sipariş ediyoruz. Yemeklerin yanında cacık veya yoğurt da alabilirsiniz. Özellikle iftarda cacık oldukça iyi gidiyor, ancak 3TL'nin cacık için biraz fazla olduğunu söyleyebilirim.
Ezandan bir kaç dakika önce çorbalar geliyor, kıvam ve lezzet olarak yeterli. Fazla bekletmeden kurufasülye ve biraz sonra da pilavlar servis ediliyor. Dananın kuyruğunun koptuğu yer de burası. Bu kadar meşhur olan kurufasülyeden bir türlü beklediğim tadı alamıyorum. Yanımdaki arkadaşlara sorduğumda ise beğendiklerini söylüyorlar, "demek ki benim damağıma uygun değil" diyip pek üzerinde durmuyorum (ama iddaalıyım ben daha iyisini yaparım). Pilavdan ise kesinlikle memnun değilim, ev yapımı pilavlar da, seyyar pilavlarcılarda satılan pilavlar da bu pilavdan katbekat daha güzel. Ancak ramazan yoğunluğu unutulmamalı, normalde yaşadıklarının belki on katı bir yoğunluk var ve bu yemeklerinin kalitesini de bir nebze olsun düşürmüş olabilir. Yemekler sonrası gelen çay ile yemeğimiz sona eriyor. Özetleyecek olursak mekan ve ortam olarak ramazan çoşkusunun hissedilebileceği bir yer olan Süleymaniyede yer olması Ali Baba Kanaat Lokantası için bir artı sayılırken masaya konan (su, çay dahil) her şeyin ücretli olması ve hesabı getiren garsonun kafadan yüksek fiyatlar söylemesi beni rahatsız eden durumlar oldu. Hesabı ödemeden önce muhakkak yediğinizi içtiğinizi bir gözden geçirin yoksa farketmeden fazla para ödeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder