27 Mayıs 2014 Salı

Uzun Yayla Döner - Tuzla

Beni bilenler döner deyince akan suların durduğunu da çok iyi bilirler. İş yerine yakın olması nedeniyle mekanı ''iş yerine yakın en iyi dönerci neresidir'' arayışıyla internetten keşfettim. Keşfin yarım saat sonrasında yandex navigasyon sayesinde kendimizi kolayca mekanda bulduk. 

Mekana ilk varışımızda karşılaştığımız park sorunu mekanın öğle yemekleri için sıklıkla tercih edilen bir mekan olması anlamına geldiği için umut vericiydi. Aracımızı yakın bir yere park edip hızlıca bahçede kendimizi güzel bir yer bulduk. Her ne kadar bir döner lokantası olarak ismini alsa da menüyü incelediğimde bir çok ızgara, taş fırını yemekleri (pide-lahmacun) ve sulu yemek çeşidinin de olduğunu söylemekte fayda var.
Masanın assolisti elbette ki döner olacaktı ama öncesinde sulu yemek yapan bir mekanın ortalama sulu yemek kalitesini ve et kalitesini en iyi yansıtacağını düşündüğüm kavurma ile açılışı yaptık. Bol sulu bir şekilde servis edilen kavurma oldukça lezzetliydi. Porsiyon olarak orta seviyede olan kavurmanın bol sulu olması ekmek tüketimini de artırdığı için doyurucu bir seviyeye ulaştığını söylemek mümkün. Orta seviyedeki et sertliği lezzetin önüne kesinlikle geçmemiş fakat lokum kıvamını yakalayamadığını söylemekte de fayda var.


Gelelim masanın assolisti dönere. Verilen siparişle birlikte masaya mekanın standart ikramları salata ve turşu geliyor. Sunulan ikramlar her yerde bulabileceğiniz türden. Dönerimizin gelmesine dakikalar kala gelen Erzurum tandırında pişmiş lavaş ekmeği ise inceliği ve sıcaklığı ile dönerin hissedilen lezzetini bir kat daha artıracağım mesajını çok net bir şekilde veriyordu. (Bayramoğlu'nun lavaşını bilenler aynı kaliteyi burada da bulacaklarından şüphe duymasınlar). Masanın assolisti masamıza teşrif ettiğinde her gittiğim dönercide kıyaslamaya gittiğim Bayramoğlu'nu hemen anımsadım. Çünkü sunum birebir aynıydı. Az önce bahsettiğim lavaş içerisinde yanında başka hiç bir şet olmadan servis ediliyor döner. Yağ oranına baktığımda biraz fazla olduğunu söylemem gerek fakat yağın etin lezzetine doğrudan etki ettiğini kabul edersek lezzet habercisi olarak da değerlendirebiliriz. Dönerin lezzeti ise gerçekten çok üst seviyede. Üzerine kekik ve tuz ilave edip ince lavaşın içerisinde ağzımda lezzeti hissederken aklımdan geçen ''tuzladaki dönercimizi bulduk çok şükür'' cümlesi yüzümü gülümsetmekteydi. İstanbul'un en iyi dönerciler listesine kesinlikle girmeyi hak eden bu dönerin fiyatı ise oldukça kabul edilebilir. (2014 Mayıs itibarı ile bir porsiyon döner 12 TL)
Özetlemek gerekirse yolu Tuzla'ya düşenler veya Tuzla'ya yakın ikamet edenler için dönerin mekanı belli olmuştur. Benim için en önemli kriterlerden olan Fiyat/Performans puanım ise bu döner için 9'dur. Afiyet olsun...

Fiyat: 8,5
Lezzet: 9
Servis: 8
Genel Değerlendirme: 9
F/P : 9



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder