26 Ağustos 2012 Pazar

Köfteci Ramiz - Beykent

Akhisar’lı meşhur Köfteci Ramiz’i artık her AVM’deki, büyük caddelerdeki şubelerinden duymayan tanımayan kalmamıştır. Ramiz’in birkaç farklı şubesinde yediğim köftelerini son olarak Beykent Perla Vista AVM’de tattım.


Köfteci Ramiz’in köftelerini genel olarak lezzetli buluyorum. Yanındaki acılı ezmesiyle ve altındaki hafif yağlı pidesiyle beraber çok iyi gidiyor. Özellikle pideleri çok lezzetli ve diğer köftecilere göre ayırt edici bir özellik katıyor. Köfteleri de ününü hak ediyor, ancak bana göre porsiyonlarını biraz küçük. Yani tek başına bir porsiyon köfte ile doymanız pek mümkün değil. Yanında piyaz veya salata alarak bu açığı tamamlamanız gerekiyor. Çok çeşit sunulan salata bardan bir salata tabağı veya piyaz almanızı öneririm ki bu konuda da oldukça başarılılar.

Son olarak Ramazan’da iftar yaptığım Köfteci Ramiz’de öyle abartılı menüler ile karşılaşmıyorsunuz. Hatta menüler dışında da sipariş vermeniz mümkün. Biz çorba, köfte, içecek ve tatlıdan oluşan 19,50 TL’lik menüden sipraiş ettik. Ortaya da bir salata tabağı aldık (6 TL). Mercimek çorbaları çok iyi değildi ancak domates çorbaları şu ana kadar yediğim en iyi domates çorbasıydı diyebilirim. Salata olarak da zaten kendiniz gidip istediğiniz çeşitten istediğiniz kadar alabiliyorsunuz, orası sizin tabağı doldurabilme kabiliyetinize bağlı. Ramazan’da servis süresi illa ki biraz aksıyor ama yemek kalitesinde asla fark olmuyor. Tatlı olarak kemalpaşa, sütlaç, irmik helvası ve tulumba seçenekleri mevcut. Benim tavsiyem ise kemalpaşa ve sütlaç olacak. 

Kısacası her zaman gidip tadabileceğiniz, nezih bir mekanda kaliteli bir yemek yiyebileceğiniz bir mekan Köfteci Ramiz. Peki nerededir nerede bulurum, diye düşünmeyin; mutlaka bir yerde karşınıza çıkar J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder