3 Ağustos 2012 Cuma

Ceviz Ağacı - Acıbadem


Yine nerede yiyeceğimize karar veremediğimiz bir dost buluşmasında Altunizadede boş boş dolaşırken Acıbademe doğru gitme fikriyle başladı Ceviz Ağacı ziyaretimiz. Altunizadeden yaklaşık 20 dk. yürüme mesafesinde bulunan mekanı görür görmez girmeye karar verdik.

Mekanın dış görüntüsü oldukça güzel. Nezih bir muhit olan Acıbademin sakin bir köşesinde, dekorasyonu oldukça şık bir mekan olduğunu söyleyebilirim. Mekanın balkon diyebileceğimiz kısmında hemen kendimize bir yer bulduk ve oturduk. Sipariş verebilmek için biraz bekledik zira mekan oldukça yoğundu. Göz doyuran bir menü ile birlikte yine uzun süren bir kararsızlıktan sonra siparişlerimizi verdik. Menü göz doyursa da mekana özel tatların olduğunu söyleyemeyeceğim. Bilinen ve klasik çeşitlerden kendime köri soslu tavuk menüyü seçtim ve beklemeye koyuldum.


Siparişlerin gelmesiyle birlikte mekanın bir kez daha göze kesinlikle hitap ettiğine kanaat getirdim. Çok değişik servis şekilleri mevcut mekanda. Ağırlıklı olarak tahta servis üzerinde türlü şekillerde porselenler içerisinde geldi yemeklerimiz. Evet, yemek yemek güzeldir ama görüntü güzel olunca çok daha güzel oluyor. Gözümüz doymuştu, sıra midemizdeydi. Hızlıca geçen yemek yeme anlarından sonra göze olduğu kadar mideye de hitap ettiğini anlamış bulundum. "Muhteşem" diyemem belki ama yeterince lezzetli idi yemekler. Beni zaten servisleriyle mest etmişlerdi, yemeği beğendirmek kolay oldu sanırım onlar için.

Yemek sırasınca etrafta küçük kanepeler ve tatlılar dağıtan garsonların dolaştığını eklemek isterim. Bu hoş bir ayrıntıydı kanaatimce. Servis aralarında beklerken rahatsız olmamamız adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı hissettirmedi. Böylece hem göze, hem mideye hem de keseye hitap etmiş oldu :)

Genel olarak mekandan memnun olduğumu söyleyebilirim ancak eklemeliyim ki mekan yemeklerden daha göz alıcı ;) Aldığım duyumlara göre sabah sıcak olarak çıkan hamur işi kısmını mutlaka tatmalıymışız. Olumlu yönler olarak; servis hızını, ortamı, temizliği, sunumu sayabilirim. Olumsuz yönler olarak ise fiyatların yüksek oluşu yeterli benim açımdan.

Gittiğinize değil verdiğinize pişman olacağınız bir mekan... Afiyet olsun.
Not: Resimler alıntıdır.
Adres: Muhittin Üstündağ Cad. No:85 (Koşuyolu Parkı Karşısı)
Web Adresi: Ceviz Ağacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder