9 Ağustos 2012 Perşembe

Çavuşoğlu Lahmacun - Laleli

Gaziantepli Çavuşoğlu bir kaç Gurme Mekan yazarının konuşmalarımızda defalarca dile getirdiği, ve lahmacun konusunda bir numara olduğu söylenen bir lokantaydı. Yakın bir yere işim düşünce yapılan bunca reklamdan sonra uğramamak ayıp olur dedim ve iftar için Çavuşoğlu'nun yolunu tuttum. Ulaşımının çok kolay olması ilk avantajlarından birisi. Hoşuma giden bir diğer nokta ise ramazan sebebiyle neredeyse her lokanta "fix menü" adı altında aynı yemekleri normalden daha pahalı bir şekilde satarken Çavuşoğlu'nda fix menü zorunluluğu yok. İster üst katta fix menülerden birini seçer isterseniz de alt katta tamamen özgür bir şekilde istediğinizden istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ben de gereksiz maliyet ve fazla yemekten kurtulmak için alt katta yemek yemeyi seçtim. Menüde kebaptan iskendere bir çok farklı seçenek olsa da baştan lahmacun yeme niyeti ile gittiğim için siparişim de bu yönde oldu. 

İftara 3-4 dakika kala da siparişlerim masada yerini aldı. Açıkçası lahmacunlar beklediğimden daha ufak çıktılar. Ayrıca fotoğrafta da görülebileceği gibi lahmacunların kenarları biraz yanmıştı. Bu durum lezzet ve performansı biraz düşürse de yanık olmayan kısımlar tam olması gerektiği gibiydi, ne çıtır çıtır ne de çok yumuşak. İç malzemesi de yeterli seviyede. Baharat, kıyma , domates, biber oranları olması gerektiği gibi. Hoşuma gitmeyen tek nokta ise lahmacunun yanında içine koymak için sadece maydanoz servis edilmesi. Bunun dışında salata isteyecek olsanız bile lahmacun içine koymak için uygun salata türü yok. Lahmacunun içi illa boş kalmasın derseniz mısırlı salatalıklı biberli bir salata geliyor ve lahmacuna yakıştığı pek söylenemez. Lahmacun sonrasında yine çok tavsiye edildiği için tatlıyı da Çavuşoğlu'nda yemeye karar verdim, ancak tatlıların neredeyse hepsi tükendiği için normalde çok tercih etmediğim baklavaya kaldım. Gönülsüz olarak sipariş etmiş olsam da daha ilk lokmada bu gönülsüzlüğüm kayboldu. Ve artık Çavuşoğlu dendiğinde aklıma  gelecek ilk yiyecek lahmacun değil baklava olacaktı. Lokantanın ikramı olan çay ile Çavuşoğlu Lahmacuncusundan memnun bir şekilde ayrıldım. 
Özetlemek gerekirse Lahmacunları lezzet olarak en iyi bir kaç Lahmacundan biri diyebilirim. Ancak tanesi 4 TL olan ve boyut olarak da ortalamanın biraz altında kalan lahmacunlar Çavuşoğlu'na "En İyi" dememe engel oluyor. Ancak baklavaları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, belki de şimdiye kadar yediğim en iyi baklavaydı. Fırsatı olanların denemesi tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder