18 Temmuz 2012 Çarşamba

Karpi Karadeniz Pidecisi - Beylerbeyi


Karadeniz pidesini tadacağınız en güzel mekanlardan biri Istanbul'da. Yerin konsepti de zaten pide üzerine, hatta adı da (KAR+Pİ=KARADENİZ PİDE). Çeşit olarak 4-5 farklı ürün sunuyorlar ama kalite olarak herhangi bir yerde yiyeceğinizin 4-5 katı güzellikte oluyor.


Istanbul, Üsküdar, Beylerbeyi’nde sanırım 6-7 yıl önce açıldı, tam olarak hatırlamıyorum. Mönüde esas olarak Trabzon pidesi var. Bu pideyi diğerlerinden ayıran en önemli unsur, hamurun yoğunluğu ve piştikten sonra üzerinde Trabzon tereyağının gezdirilmesi ve bunu yapma işi de size kalıyor. Önünüze küp küp getirilmiş hakiki Trabzon tereyağını bıçağınıza saplayarak o cânım pidelerin üzerinde kaydırıyorsunuz. Bunu yaparken içinizin gıcıklanacağına garanti veriyorum, eğer siz de benim gibi yemeklere özel bir ilgi ve farklı bir gözle bakıyorsanız. Hele ki o ilk önünüze konduğu anda üzerinde dolaşan hafif, transparan dumanı, acıkma hissinizi bir kat daha arttırıyor. Hatırlatılması gereken bir nokta da -zaten giderseniz duvarlarda göreceksiniz- pidenizin siparişini verdikten sonra 25-30 dakika bekliyorsunuz, çünkü hâli hazırda bir pide yok. Her şey sıfırdan olmak üzere yapılmaya başlanıyor. Bu nedenle açlığınız zaman açısından değerliyse bunu da hesaba katmanızda fayda var. Pek çok kişi, anlık açlık hissi duyar ve sipariş ettiği yemeği beklerken abur cuburlarla doymuş olur. O nedenle pide siparişiniz sırasında istediğiniz diğer siparişlerin de pideyle gelmesini isteyin, çorba içmeyecekseniz. Bunu söylememin sebebi ise kısa ve öz: LEZZET ! Hele hele siz de benim gibi, ayran yerine hakiki ve harika olan bir manda yoğurdu isterseniz güveçte, zaten pide gelene kadar onu yemiş ve kısmen doymuş olursunuz. Sofradan kalkarken en çok paket yaptırıldığına inandığım bir mekan burası bu konudan haset. Pide çeşitleri olarak kaşarlı, sucuklu, kavurmalı, kuşbaşılı, karışık.. açık-kapalı-yumurtalı yumurtasız tercihleri size kalmış. Pidenin yanında lezzeti dillere destan Akçaabat köftesi de var ki gerçekten Akçaabat köftesi. Tatlı olarak da meşhur Hamsiköy fırın sütlacı yiyebilirsiniz. Belirtmek istediğim bir noktada yapılan yemeklerde kullanılan bütün içerikler Trabzon menşeilidir. Çarşamba ve Cumartesi günleri de güveçte kurufasulye yapılıyor.


Benim Mönüm: Kapalı Kavurmalı Yumurtalı Pide, Güveçte Manda Yoğurdu, Hamsiköy Fırın Sütlaç

Dört kalem yemekle yetinmişler ve bu alanda ustalaşmışlar. Çok büyük bir yer değil. Ulaşım konusunda ise hiç sıkıntılı bir yer değil. Beylerbeyi Merkez'den sahile inip iskeleye sırtınızı verdiğinizde saat 2 yönünde köşede göreceksiniz. Hizmet kalitesi ise gayet güzel. İlgi yeterli seviyede. Ne öyle gelip sizin başınıza dikiliyorlar ne de bir şey söyleyip 2 saat bekletiyorlar.

Bütün bunların dışında yerin bir başka özelliği de yemeklerde kullanılan ürünlerin satıldığı bir market bölümü de mevcut. Peynir, kurufasulye, tereyağı, imansız peynir, çifte kavrulmuş fındık, tahinli beton helvası ve Hamsiköy kaşarı bulabilirsiniz.

Afiyet olsun !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder