Sac tavayı sevenler için gidilmesi gereken ilk yer. Ön sıcakları da ( içli köfte, patlıcan dolması ) sac tavası da muhteşem. Her ne kadar mekânın kaburga dolması da ünlüyse de ben size sac kavurmayı öneririm. Tatlısı da iyi ama kavurmanın yanında sönük kalıyor. Geniş bir bahçesi var. Yazın giderseniz bahçede oturmanızı tavsiye ederim. Kalabalık olduğunda servis biraz gecikebiliyor. Etilerin hemen girişinde, arka sokağında belediyenin ücretsiz otoparkı var. Sipariş verirken sakın garsonun ortaya bir şey yapalım teklifini kabul etmeyin, servisin ayrı ayrı olmasını ısrarla belirtin yoksa kişi başı porsiyon küçülüyor. Tek dezavantajı fiyatı biraz pahalı, fiks mönüye 40 TL veriyorsunuz. Kavurmasını beğenmeme ihtimaliniz yok.
http://www.tavacirecepusta.com/mekanlarimiz/istanbul-etiler.html
http://www.tavacirecepusta.com/mekanlarimiz/istanbul-etiler.html
Ağzım sulandı. Otopark tam olarak nerde? Valesi yok mu bunların?
YanıtlaSilValeside var ama bahşiş ister. Belediyenin otoparkı 2 saate kadar beleş sen bilirsin.
SilSac kavurmadakiler et mi? lokum mu? Etleri muhtesem.
YanıtlaSilPatlican dolmalari, kaburga dolmasi.. Bir defasinda izgara ciger yemistim, o da muhtesemdi.
Peki, yemekten once ortaya getirdikleri bol soslu salata (veya salata suyu) kivamindaki sos icin yorumunuz nedir??
Evet, haklısın o etleri nasıl terbiye ediyorlarsa pamuk gibi yapıyorlar. Salatayı iyi ki hatırlattın, nar ekşili göbek salataları harika. Yalnız, aynı şeyi ezmeleri için söyleyemeyeceğim, ezmeyi biraz sulu yapıyorlar benim tarzıma göre değil. Aklıma gelmişken tasta getirdikleri bol köpüklü ayranları da anmaya değe nefisti.
YanıtlaSilSalata ve soslarindaki sadece nar eksili degilmis. 3-5 cesit eksi kullaniyorlarmis (erik eksisi-koruk eksisi vs.). Ezme bence de vasat, icli koftenin haslama olmasi da olmamis bence. Kizartma olmaliydi. Ayran da harika..
YanıtlaSilGercerkten de kavurmalardaki etleri muthis. Kaburga dolmasinda da kaburgayi bir silkeliyorsun, butun etler tel tel dokuluyor tabaga..
Ana yemeğe nazaran tatlı yetersiz kalıyor bence.
YanıtlaSilGercekten de tatliya onem vermemis gibiler. Tatliyi, tadimlik bir ikram gibi dusunuyorlar sanki. irmik helvasini basarili buluyorum aslinda ama porsiyonu cok kucuk..
YanıtlaSilTatlı konusunda size katılıyorum. Dediğin gibi hem porsiyon küçük hem lezzet vasat.O lezzetli kavurmadan sonra biraz sönük kalıyor. Eğer muhteşem bir irmik tatlısı yemek istiyorsan/Fatih Kadınpazarı' ndaki Sur Kebapı tavsiye ederim. Yediğim en iyi irmik tatlısıydı.
YanıtlaSilBelki de "Kavurmamiz, kaburga dolmamiz muhtesem, akilda o kalmali" diye dusunerek tatliyi ikinci plana atiyorlar.. Recep usta Diyarbakirli ve istese eminim Diyarbakir'in en iyi burma kadayifcilarini siraya dizer.
YanıtlaSilIrmik helvasi konusunda Sur Kebap'i not aldim. Ayica, Ankara-Emek'teki Çukurağa Sofrasi'ni ve Eskisehir'deki Basbörekci'yi de onerebilirim.. (Cukuraga Sofrasi'nin kebap ve salatalarina ayri bir parantez acilmali. Gercekten muhtesemler.. Tavaci Recep Usta'yla ayni kategoride lezzetler..)