Bursa’da birkaç şubesi olan Dürümcü Bekir Usta’nın müdaivimi olduğum
şubesi Çekirge Meydanı’nda yer alıyor. İki katlı, hem açık hem kapalı alanda
yemek yemenize imkan sağlayan mekanın gece geç saatlere kadar hatta sabaha
kadar açık olması sayesinde gece yarısı karnınızın kazınması durumunda açlığınızı
giderecek ideal bir mekan.
Bursa’ya dürümü ilk tanıtan Dürümcü Bekir Usta, Urfa-Adana kebaplarının
yanısıra tavuk şiş, kuzu şiş, kokoreç gibi çeşitler de sunuyor. Mekana ilk
girdiğinizde ustaların ve garsonların tipinden ve şivesinden ‘bu adamlar bu işi
iyi yapar’ diyorsunuz. Garsonların size yaklaşımı da sanki mekanın kırk yıllık
müşterisiymişsiniz gibi yakın ve samimi. Siparişlerinizi verdikten sonra ilk
olarak mezeler geliyor ki hafif acımsı bu mezeler dürümle çok iyi gidiyor. Burada
benim tercihim urfa dürüm ve ayran. Dürümün içini kebabın lezzetini örtecek
şeylerle doldurmamışlar, yalnızca kıvırcık ve domates. Bana göre bir dürümü
asıl güzel yapan şey lavaşı... Izgaraya bandırılarak kokusunu çekmiş, yağlı,
hafif yanık ve çıtır lavaşı içindeki kebap işe birleşince gerçek dürüm lezzeti
ortaya çıkıyor.
Dürümün boyut olarak çok fazla büyük olmaması ve lezzetine doyamamanız
nedeniyle ikinciyi de isteyebilirsiniz, ancak bu tür ağır yiyeceklerde fazla
aşırıya kaçmamanızı öneririm. Tatlı olarak yalnızca künefe bulunuyor. Canınız çok
tatlı çektiyse tercih edilebilir, ancak ortalamanın çok üstünde olduğunu
söyleyemem.
Dürüm fiyatları 5-6,5 TL arası değişiyor. Bu yüzden her kesime uygun
denilebilir. İster atıştırmalık, ister tıka basa yiyebileceğiniz ve muhabbete
uygun mekanı olan Dürümcü Bekir Usta’ya kalabalık bir arkadaş grubuyla
gitmenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder