20 Haziran 2012 Çarşamba

Özcanlar Köfte - Astoria AVM




Merhaba değerli Gurme Mekan sempatizanları. Bugünkü konumuz Özcanlar Köfte Astoria şubesi.


Direk mevzuya giriyorum, adamlar işi biliyor. Satır köfte, kaşarlı köfte, kasap köfte, tekirdağ köfte gibi çeşit çeşit köfte yapıyorlar. Ha bir de Özcanlar Special var. Şahsen ben daha çok tekirdağ köftesini beğeniyorum. Fotoğrafta da göreceğiniz üzere dayanamayıp bir ısırık aldıktan sonra fotoğraflamışım o müthiş anı. Tabi şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, o yanındaki patates nedir öyle. Çok yanlış bir fikir, umarım tez zamanda vazgeçerler.




Köftecide tatlı yenmez diye genel bir kabul vardır biz gurmecanlar arasında. Lakin gelin görün ki Özcanlar Köftenin sütlacı gerçekten lezzetli. Hatta işi sadece tatlı yapmak olan çoğu tatlıcıdan daha başarılı. Yemekten sonra yuvarlamayı ihmal etmeyin sakın!

Fiyatı mı? Çorba, köfte ve sütlaçtan oluşan menü sadece 15 tl. Çay şirketten ama bence hiç bulaşmayın, çayında hiç iş yok çünkü. Mekandan, ağzınızda o güzelim sütlacın tadı ile ayrılmanız daha uygun olacaktır.

Esentepe civarında, kaliteli servis ve lezzetli köfte arıyorsanız, Özcanlar Köfte iyi bir seçenek.






1 yorum:

  1. Bir Tekirdağlı olarak başka köfteci tanımam zaten; Tekirdağ'da da Tekirdağ köftesini doğru düzgün yapan bir Özcanlar vardır. Astoria'daki şubelerine hiç gitmedim ama T.dağ sahildeki mekânları gidilesidir (T.dağ'daki diğer şubelerini de bilirim, kalite hepsinde aynı, sahildekinin fazladan manzarası var). Bu arada hazır oralara kadar gitmişken derdi manzara eşliğinde yemek değil de gurmelik olanlar Özcanlar zincirini değil, zamanında marketçilik için aile işletmesinden ayrılan, ama sonra kendi köftecisini açan Apti Özcan'ın Tat Köftecisi'ni tercih etmeliler. Kanaatimce bir gömlek daha üstün ("zincir" Özcanlar'ın haklı itibarına hiçbir halel getirmeden söylüyorum bunu; başlığın altındaki slogan çok doğru) sanırım zincirleşmenin getirdiği mekanikleşmeye karşın (kaliteden taviz olarak anlaşılmasın) tek şubenin itinası (belki de samimiyeti) bu üstünlüğü sağlayan.
    Sütlaç iyi tabi de, bendeniz Hayrabol (Kemalpaşa) tatlısını tercih edenlerdenim; hele bir de tahin-öğütülmüş fındık dökülürse... Umarım buradakinde de vardır.
    Bu arada Astoria şubesinde fiyatların T.dağ'dan pahalı olacağını düşünmüştüm, ama o menüyü T.dağ'da bile o paraya yiyemiyorduk! Gerçi porsiyonlar 10 köfteydi; resimde yedi sayıyorum; malzemeden çalıyorlar anlaşılan ;) (öyle bile olsa iyi fiyat)

    YanıtlaSil