13 Temmuz 2012 Cuma

Kubbealtı Gözleme - Bolu


Ara sıra şehir dışına çıkmak lazım diyorduk, bende çıkayım dedim. Bolu'ya üniversite zamanımda çokça gitmişimdir. Gezdiklerin, gördüklerin senin olsun yediklerini anlat dediğinizi düşünerek başlıyorum. O kadar yerde yemek yemişimdir Bolu'da ancak Kubbealtında yediğim gözlemelerin ayrı bir yeri vardır bende. Gözleme gayet basit yapılan, bol kalorili bir yiyecek olmasına karşın burada bir başka oluyor.

Öncelikle mekandan bahsedeyim. Yıldırım Beyazıd'in yaptırdığı tarihi Orta Hamamın bir parçasında, hatta bir kubbesinde faaliyette bulunmakta. İsmide buradan gelmekte zaten. İçerisinde bulunduğu kubbe ufak olduğundan mekan gayet samimi olmuş :) Mekanın iç tasarımı oldukça hoş. İçeride teyzelerimiz geleneksel usüllerde gözleme hamuru açmakta ve durmaksızın muhabbet etmekteler. Bu, ortamın sıcaklığını biraz daha artırıyor.


Lezzet noktasında gözlemede son nokta denilebilir. Klasik gözleme çeşitlerinden ziyade yoğurtlu gözlemeleri çok leziz. Örneğin favorim patlıcanlı-kıymalı yoğurtlu gözleme. Patlıcanlı gözleme olur mu diyorsunuz ama süper oluyor emin olun. Daima sıcak olarak sipariş anında hazırlandığından yemeye kıyamıyor, yemeye kıysanız damağınıza kıyamıyorsunuz. Zira ilk yediğinizde genelde damağınızı yakıyorsunuz. Büyük bir gözleme karnınızı çok güzel bir şekilde doyuruyor. Gözlemenin yoğurtlu olması, öğrencilik zamanlarımızda bolca yiyip bıktığımız gözlemeye farklı bir gözle bakmamızı sağlıyor.
Bolu'ya yolunuz düşerse kesinlikle uğrayın ve gözlemelerin tadına bakın. Bu arada gözlemeden sonra haliniz kalırsa tatlı olarak katmer tavsiye edebilirim. Harika diyemeyecek olsam da benim gibi kapasitesi olan insanlar gözleme üzerine yiyebilir, keyiflerine keyif katabilirler. Olumlu yönleri: Lezzet,lezzet,lezzet. Olumsuz Yönleri: Mekanın küçüklüğü ve sıcaklığı. Afiyet olsun.

Adres: İzzet Baysal Cad. Belediye Karşısı No:108/A
Web Adresi: Kubbealtı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder