26 Haziran 2012 Salı

Mekan Çınaraltı - Üsküdar

Uzun süre "Çınaraltı" olan adını Çengelköydeki adaşıyla yaşadığı karışıklıklar sonucunda "Mekan Çınaraltı" olarak değiştiren cafe, Üsküdar Meydanının hemen yanında Valide Sultan Camii'nin karşısında bulunuyor. Geçmiş yıllarda bir kaç masa ve tabureden oluşam mekan yıllar geçtikçe popülerliğini ve buna bağlı olarak da kapasitesini arttırmıştır. Veysel ve Azad kardeşler tarafından işletilmesine rağmen iki kardeşi aynı anda burada görmeniz mümkün değildir, nöbet usülü bir süre biri bir süre diğeri bulunur. Boğaziçi Tarih mezunu olan Azad Bey'in mekanda Coca Cola satması için kendisine baskı yapan pazarlamacıyı açık bir şekilde kovması buradaki sayısız hatıramdan sadece biridir.
Ufak bir çay bahçesini andıran cafe'nin iç mekanı bulunmaması en büyük eksisidir, rüzgarı kesmesi için etrafı brandalarla kapatılan Çınaraltı'nın bu sayede yarı kapalı bir alana sahip olduğu söylenebilir. Cafe olmasının yanısıra bir çok dürüm çeşidi de menü dahilindedir. Özellikle çöp şiş ve adana'sını tavsiye ederim. Tek eksi tarafı bir dürümün sizi kesmeyecek olması. Merkezi konumu ve kolay ulaşımı sebebiyle en azından bir çay içmek için ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

1 yorum:

  1. Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Birkaç kez önünden geçtim ama bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Ben de sana bir mekan tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Bu mekanın adı Maarifet Cafe. Yeri de Küçük Çamlıca’da. Buranın yemeklerindeki lezzeti İstanbul’un hiçbir yerinde görmedim. Gir bir dene zaten bana hak vereceksin. :)

    YanıtlaSil