9 Temmuz 2012 Pazartesi

İmparator Kokoreç - Eminönü

Sitemizin "Ne Yemek" sayfasına girip mevcut 25 çeşit yiyeceğe rağmen favorim olan kokoreç'i göremeyince sırf bu eksikliği gidermek için hafta sonu kokoreç yemeye karar verdim ve bu işi iyi yapan yerlerden biri olan Eminönü'ndeki İmparator Kokoreç'in yolunu tuttum. Kokoreç dediğin fast-food tarzı yerlerde değil sokak aralarında yenir düsturunu benimsemiş biri olarak İmparator Kokoreç'i hep sevmişimdir. Sirkecideki büyük postane ile Doğubank İş Hanı arasında kalan dar bir sokağı koyduğu masalar sayesinde dükkanları gibi kullanırlar. Bu masalar I. Abdülhamid Han'ın kabrinin duvarlarına bitişik şekilde yerleştirilmiş.
Menüde kokoreçin yanında midye tava da bulunuyor. Kokoreç pidede, ekmek arası, ve porsiyon olmak üzere üç şekilde servis ediliyor. Pidesi biraz küçük gibi, karnınızı tam olarak olmasa da doyuruyor ancak gözünüz kesinlikle doymuyor ve bir tane daha almamak için kendinizle savaşmanız gerekiyor. Tadına gelirsek; İstanbulun bir çok yerinde kokoreç yemiş biri olarak kesinlikle ortalamanın üstünde olduklarını söyleyebilirim, İmparator Kokoreç'e 5 üzerinden 4 puan veririm (daha iyisi yok mu derseniz o da var, tabi oranın hakkında ayrıntılı bir yazı yazmak için bir kez daha ziyaret etmem gerekiyor).
Servisi oldukça hızlı ve çalışanları da muhabbet seven insanlar. Bu arada açık ayran içmekten çekinmeyin, onun da yeteri kadar güzel olduğunu söyleyebilirim. Fiyatları da İstanbul ortalamasında diyebiliriz. Yarım ekmek ya da pide kokoreç 6 TL, açık ayran ise 1,5 TL. Kokoreç severlerin ulaşımı oldukça kolay olan İmparator Kokoreç'i de denemelerini tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder