28 Mayıs 2014 Çarşamba

Urfadan Kebap - Kağıthane


Günlerden bir gün, 3 kafadar bayan toplanmış, birbirlerini ara ara yemeğe davet etmeye karar vermiş. Gel zaman git zaman olay ciddileşmiş ve davetler başlamış. Bir süre birbirlerine yemeğe giden bayanlar yanlarına eşlerini de katmış. Yine bu davetlerden birinde Makedonya usulü güveçte kuru fasulye yerken, (tadı halen damağımda) içlerinden damak zevkine en düşkün olan biri atılır ve “Urfa’dan da kebap yiyelim” der.
İşte böyle bir gelişimi oldu Urfa’dan a yemeğe gidişimizin. Urfa’dan Kebap, adından da anlaşıldığı üzere, kebap ağırlıklı yemek çeşitlerini sunan bir restoran. Kısa sayılabilecek bir sürede büyük adımlar atıp, yerini ve lezzetini büyüten Urfa’dan, brunch (geç kalınmış kahvaltı) hizmeti de vermekte. Kağıthane’de bulunan mekanın açık havada yemek yeme şansı sunması artıları arasına alınabilir. Ne var açık havada yemek yemekte diyorsanız,buradaki resimlere bakmanızı öneririm, kelimeleri boşa harcamaya gerek yok :)
Neyse, mekanın tarihçesini geçelim. Mekanın önüne geldiğinizde, eğer aracınız varsa tek yapmanız gerek aracın frenine basıp durmak ve mekana girmek. Mekan önünde durduğunuz anda etrafınız sarılıyor ve “teslim ol” çağrısını duyuyorsunuz. Telaşa gerek olmadığını söyleyebilirim :) Araçtan iniyorsunuz. Park endişesi duymadan mekanın kapısından içeriye giriyorsunuz. Masaya gidene kadar “hoş bulduk” kelimesinden bıkabileceğiniz uyarısını yapmalıyım. Gerçi bu ekstra karşılamanın farklı bir nedeni olabileceğini düşünüyorum ama orası bende kalsın :)

Menü gelmedi :( Çünkü davetlisi olduğumuz dostumuza bıraktık seçimi. Zaten 10 dk. sonra gördüğümüz manzara karşısında ne kadar doğru seçim yaptığımızı anladık. Ana yemeğimiz gelene kadar, türlü türlü mezelerle karnımızı doyurma eşiğine geldik. Ancak her zaman yemek için yerimiz vardır mantığıyla yemeği beklemeye devam ettik. Bu noktada servis hızının oldukça iyi ve kaliteli olduğunu belirtmeliyim. Sipariş alınması, masanın donatılması, mezelerin gelmesi ve ana yemek servisi toplamda 15 dk sürdü. Buda gayet uygun bir süre zannımca.

Ve beklenen an geldi. Ortasından alevli şekilde gelen bu basit manada karışık kebap olarak tanımlayabileceğimiz yemek, Urfa’dan kebabın özel ürünü diyebiliriz. Direk olarak mutfaktan aldığımız bilgilere göre, şişlerin boğum sayısı, normal yerlerde yapılan şişlerden 4-5 boğum daha fazla atılan boğumlar sayesinde bir porsiyon şiş ile bir kişi rahat doyabilir. Tepsideki tüm ürünler standardın üzerinde olmakla birlikte, patlıcan kebabı en fazla beğendiğim üründü diyebilirim. Bu arada o tepsiyi 3 bay, 3 bayan ve 2 küçük çocuk ancak bitirebildik.


Biraz değerlendirme yapalım bir yandanda. Girişte olumlu karşılama beni gayet memnun etti. Mekanın dizaynı, büyüklüğü ve ferahlığı oldukça iyi. Tavan seviyesinin yüksekliğinin fazla oluşu,ayrıca ferahlık katmakta. İlk görünüşte temiz olarak göze çarpan mekan, detaylı şekilde bakıldığında da yanlış olmadığını göstermekte. Servisin hızının iyi olduğunu söylemiştim. Hızla paralel olarak yemek sıcaklığı kesinlikle yerindeydi. Yemek sonrası gelen künefe ve meyve servisi, kebap dışında pek detay vermek istemediğimden gölgede kaldı. Künefe standartların bir tık üzerindeydi. Dondurmalı servis edildiğinde lezzeti çok daha iyi oluyor.
Mekanın en önemli yönü, lezzet ve güleryüz. Olumsuz yönünü görmedim :) Kebap yenilecek iyi yerlerden bir tanesi diyebilirim. Gittim, yedim, doydum, tavsiye ederim. Afiyet olsun…
Adres: Merkez Mahallesi Osmanpaşa Caddesi No:1 Kağıthane – İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder